Ne boste verjeli, kdo bo nova veleposlanica ZDA

Foto: Reuters Varnostni svet OZN
Predsednik ZDA bo najverjetneje danes dosedanjo tiskovno predstavnico State Departmenta in nekdanjo voditeljico ameriške televizije Fox Heather Nauert predlagal za novo veleposlanico ZDA pri Združenih narodih, poročanje ameriških medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

V primeru, da jo bo na veleposlaniško mesto potrdil ameriški senat, bo nasledila dosedanjo veleposlanico ZDA pri ZN Nikki Haley, ki je oktobra letos presenetljivo napovedala odstop s tega položaja. Po navedbah ameriških medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, naj bi se Nauertova že pripravljala na novi položaj od novembra dalje.

Trump je minuli mesec izjavil, da je Nauertova "zelo resna kandidatka". Dodal je, da je "izvrstna, z nami že dolgo časa in v podporo že dlje časa, dejansko - izredno".

Nauertova se je State Departmentu pridružila aprila 2017.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 08:24 10. December 2018.

    Ne morem verjet, da je res to naredil pa to je katastrofa za Slovenijo!

  • 10:42 7. December 2018.

    DUMB TRUMP .

  • 10:26 7. December 2018.

    Ne verjamem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.