Vodja Pegide mora zaradi posnemanja Hitlerja odstopiti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vodja gibanja Domoljubni Evropejci proti islamizaciji Zahoda (Pegida) Lutz Bachmann bo odstopil. Javnost in lastne vrste je razburil z objavo fotografije, na kateri je s hitlerjevskimi brčicami in frizuro.
Oglej si celoten članek

Da odstopa z vrha Pegide, je Bachmann popoldne potrdil za največji nemški dnevnik Bild, to pa je za druge medije kasneje potrdila tudi tiskovna predstavnica gibanja Kathrin Oertel.

Fotografija oziroma selfi 41-letnega prvega moža Pegide Lutza Bachmanna s hitlerjevskimi brčicami in frizuro, ki ga je ta objavil na Facebooku, je poskrbela za veliko nezadovoljstva znotraj Pegide.

"Šlo je le za šalo"

Hkrati je tožilstvo v Dresdnu danes sporočilo, da proučuje, ali je Bachmann s svojimi do tujcev sovražnimi objavami na Facebooku storil kaznivo dejanje. Bachmann je sicer pojasnil, da je šlo le za šalo.

Bachmann je trenutno pod policijsko zaščito, saj je prejel grožnje s smrtjo, zaradi katerih je tudi odpadel za ponedeljek napovedan protest privržencev Pegide v Dresdnu.

Za danes pa je v Leipzigu napovedan nov Pegidin shod, na katerem pričakujejo rekordno veliko množico. Ugiba se o okoli 40.000 udeležencih. Po drugi strani naj bi kar 19 shodov proti Pegidi privabilo skupno kakih 60.000 ljudi.

Za varnost skrbi kar 4000 policistov, kar je največ v Leipzigu od ponovne združitve Nemčije pred četrt stoletja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.