Vodja sekte spolno zlorabljal deklice

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vodja sekte. Komaj 12- in 13-letne deklice je izbiral za "častno funkcijo", nato pa jih je spolno zlorabljal. Po razkritju je oblastem pobegnil.
Oglej si celoten članek

52-letni Victor A. Bernard je v Minnesoti ustanovil sekto "River Road Fellowship"; trdil je, da je "Jezus iz mesa in krvi". Leta je spolno zlorabljal deklice. Dve od njih sta zbrali pogum in vodjo sekte prijavili policiji. Po obsežni policijski preiskavi je tožilstvo spisalo obtožnico, ki vključuje 59 točk spolnih prekrškov. Vodja sekte je pobegnil, policija ga išče.

Spolne odnose beležila na koledar

Sekta je štela kakih 140 članov. Med njimi je bila tudi Lindsay Tornambe, ki jo je vodja leta spolno zlorabljal. Dogajanje je končno prijavila policiji, njene trditve pa je s svojo izkušnjo potrdila še ena zlorabljena deklica Jess Schweiss.

Šteli sta 12 oziroma 13 let, ko sta šli s privoljenjem staršev s še osmimi dekleti živet k Bernardu. Vodja sekte jim je ponavljal, da sta imela tako Jezus kot kralj Salomon veliko priležnic, zaradi česar naj bi bilo normalno, da so imele deklice z njim spolne odnose.

"Kljub temu sem ves čas vedela, da to njegovo početje ni v redu," je policiji povedala Schweissova. Vsak spolni odnos z vodjo si je označila z znakom X na koledarju. S svojimi starši ne želi več imeti stikov. "Nanju več ne gledam kot na svoja starša. Zame več ne obstajata."

Skupino je zapustila leta 2009 in si dve leti zatem poskušala vzeti življenje. Ko so jo rešili, je bratu priznala vse o zlorabah. "Na določen način se počutim krivo, ker s svojim pričanjem Victorju jemljem življenje, kot ga je vajen. Vendar po drugi strani je on meni vzel življenje, karkšnega imajo običajne najstnice. Nekako sva izenačena."

Mama o zlorabah ni hotela slišati

Lindsay je policiji povedala, da sta jo njena starša mirno prepustila v oskrbo vodji sekte, ki naj bi jo izbral za "častno funkcijo". Ko so starši odšli, se je z njo začel pogovarjati o spolnih odnosih in se nanjo razjezil, če ni razumela posameznih izrazov.

Ko jo je prvič zlorabil, ji je zabičal, da tega ne sme nikomur povedati. Čeravno so njeni starši živeli le nekaj kilometrov stran, so jo redko obiskovali. Prvič je poskušala pobegniti, ko je bila stara 15 let. Zaradi razočaranih staršev in besed vodje, da bo cela njena družina prekleta, se je vrnila.

"Zelo me je bilo strah. Nisem vedela, kaj naj bi pomenilo to prekletstvo s strani Boga, zato sem ostala." Nekaj let pozneje je spet pobegnila in tokrat ostala pri starših. Ti so se medtem preselili v Pensilvanijo. Po hiši so imeli obešene fotografije vodje sekte. Mama zlorabljene deklice o hčerinem trpljenju ni hotela niti slišati.

52-letnega vodjo sekte oblasti še iščejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    11:05 18. April 2014.

    Človek se tukaj lahko samo vpraša, zakaj tiralica samo za tem vodjem sekte, zakaj ga dokler ga ne primejo, ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.