Vohunili po spletnih igrah

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nova razkritja, kje vse je še vohunila ameriška NSA.
Oglej si celoten članek

Zakladnica informacij nekdanjega analitika ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) Edwarda Snowdena je, kot kaže, brezmejna, kot je brezmejna domišljija njegovih nekdanjih vohunskih kolegov, saj je britanski Guardian nedavno objavil novico, da so agenti NSA iskali teroriste celo prek spletnih videoiger.

Nekdo pri NSA je leta 2008 dobil izvirno zamisel, da spletne igre pomenijo "komunikacijsko mrežo, bogato s tarčami". Teroristi naj bi se po svetu prijavili na igre, kakršna je World of Warcraft, ter se med virtualnim pobijanjem teh in drugih spak pogovarjali o morebitnih novih napadih.

Ameriški in britanski spletni Jamesi Bondi sicer niso nikogar ujeli, a so v igrah neznansko uživali. Celo do te mere, da so morali obveščevalci v ZDA ustanoviti posebno skupino za nadzor nad temi vohuni igralci, ker so si skakali v zelje in vohunili drug za drugim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:47 10. December 2013.

    kmalu pa bom še po stanovanju moral kontrolirat če ni kje kakšna kamera ali mikrofon...<br /><br />hmm v sprejemnikih za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.