Vojaki iz zabave v zrak pognali hišo

Foto: Žurnal24 Poljski vojaki se branijo, da so se le zabavali. (Foto: Reuters)
Poljski vojaki so z eksplozivnim sredstvom uničili neko hišo v afganistanski vasi. Pravijo, da so se samo zabavali.
Oglej si celoten članek

Poljskim vojakom je na misiji v Afganistanu očitno dolgčas, saj so v neki vasi v provinci Gazni v zrak pognali eno izmed hiš, vse skupaj pa so celo posneli.

"Samo zabavali smo se. Tam je bilo nekaj zapuščenih in praznih hiš. Verjetno je tam nekoč stala vas," je povedal eden izmed udeležencev "zabave", ki so si jo privoščili poljski vojaki.

Poljsko vojaško tožilstvo incident že preiskuje, poljskim vojakom, ki so v zapuščeni vasi priredili pravi ognjemet, pa grozijo obtožbe. Tožilstvo naj bi namreč imelo dokaze, da so se vojaki "igrali" s strelivom, vrednim kar 100 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.