Vojna oddajanju na črno

Foto: Žurnal24 Če boste letos prikolico na Hrvaškem najeli na črno, vas lahko obiščejo inšpekto
Hrvaška. Tudi oddajanje slovenskih prikolic bo verjetno še letos nadzorovalo kar 750 inšpektorjev.
Oglej si celoten članek

"Na Hrvaškem je dobrodošel vsak gost, razen tistih, ki nameravajo tukaj služiti na črno," je povedal hrvaški minister za turizem Damir Bajs.

Napovedal je, da bo čez poletje na hrvaški obali 750 inšpektorjev, ki bodo lahko vstopili v turistične objekte, za katere sumijo, da imajo neprijavljene goste. To bodo lahko storili tudi brez navzočnosti lastnikov objektov.

Podlago za to bodo dobili s spremembama dveh zakonov, ki sta v nujni saborski proceduri. Bajs pričakuje, da bosta veljavna kmalu.

Kazni od 685 evrov
Hrvaški inšpektor Krunoslav Kovačević je za STA potrdil, da obstajajo težave tudi s slovenskimi lastniki počitniških objektov na Hrvaškem.

Gre predvsem za lastnike kamp prikolic v Savudriji, v katerih se izmenjujejo gosti iz Slovenije. Kazni za oddajanje na črno bodo od 685 do 13.700 evrov za pravne in do 2.055 za fizične osebe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.