Vojni veteran pokončal najbolj znanega ostrostrelca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pod streli 25-letnega vojaškega veterana s posttravmatskim stresnim sindromom je v soboto v Teksasu umrl ostrostrelec Chris Kyle, ki je v svoji karieri ubil najmanj 150 ljudi.
Oglej si celoten članek

38-letni Kyle je lani izdal knjigo z naslovom "Ameriški ostrostrelec: avtobiografija najbolj smrtonosnega ostrostrelca v zgodovini ameriške vojske".

Ameriški mediji poročajo, da je bil Kyle pripadnik elitne posebne mornariške enote Seals, v knjigi pa trdi, da je v svoji karieri od leta 1999 do 2009 ubil še več ljudi, kot to uradno priznava Pentagon.

Po upokojitvi je pomagal ustanoviti fundacijo za pomoč vojaškim veteranom s posttravmatskim stresnim sindromom. Ta pogosto prizadene ameriške vojake, ko se vrnejo z bojišč.

V soboto se je s prijateljem, 35-letnim Chadom Littlefieldom, podal na strelišče jugozahodno od Dallasa. S seboj sta vzela veterana Edieeja Routha, ki ju je iz doslej še nepojasnjenih razlogov ubil.

Nato je pobegnil domov v Lancaster, kjer so ga aretirali in v nedeljo zjutraj odpeljali v zapor z obtožnico dvakratnega naklepnega umora. Sodnik mu je odmeril tri milijone dolarjev varščine.

Uporniki za njim razpisali tiralico

Do smrti ameriškega vojaškega junaka, za katerim so uporniki v Iraku razpisali tiralico, prihaja prav v času, ko v ZDA poteka vroča debata o orožju. Pokol 20 otrok 14. decembra v Connecticutu je bil povod za več predlogov za spremembo zakonodaje glede orožja, duševnega zdravja in zabavne industrije.

Kljub pokolom pa v ZDA prepovedi orožja ne bo, saj si večina Američanov želi ohraniti pravico, ki jim jo zagotavlja ustava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.