Vojska dostavlja živila

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zima še naprej kaže zobe v nekaterih državah po Evropi. Zelo hudo v Veliki Britaniji in Nemčiji.
Oglej si celoten članek

Na Škotskem je na tisoče ljudi že šesti dan brez elektrike, številnim Severnim Ircem, ki živijo v odmaknjenih predelih, pa vojska dostavlja živila.

Kmetje na otoku Man v Irskem morju iščejo na tisoče ovac, ki so ostale ujete v snegu, iz Škotske in severnega dela Anglije pa poročajo o številnih redkih pticah, ki so podlegle zimskim razmeram.
Britanski meteorologi sicer napovedujejo, da bi se lahko zimske temperature nadaljevale do sredine aprila.

Nemci zmrzujejo

Na severu Nemčije beležijo najhladnejši marec v zadnjih 130 letih.  V Nemčiji je po navedbah tamkajšnjih vremenoslovcev dosedanja povprečna marčevska temperatura v zveznih deželah Saška-Anhalt, Brandenburg in Berlin znašala do okoli minus dve stopinji Celzija, kar je zelo blizu rekorda iz leta 1883.

Celotna Nemčija sicer beleži najhladnejši marec v zadnjih 25 letih, so pa temperature na jugu države precej višje od tistih na severu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.