Volitve v senci pokojninske reforme

Foto: Profimedia
V Rusiji danes potekajo regionalne in lokalne volitve, ki jih v veliki meri zaznamuje napovedala pokojninska reforma.
Oglej si celoten članek

Vladajoča stranka Enotna Rusija, ki si je pred dvema letoma v zveznem parlamentu zagotovila ustavno večino, je na udaru, odkar je njen vodja in premier Dmitrij Medvedjev pred tremi meseci napovedal pokojninsko reformo.

V anketi, ki jo je minuli teden objavila največja ruska neodvisna agencija Levada Center, 71 odstotkov vprašanih ni zadovoljnih z delom Medvedjeva, kar je rekordno visok odstotek. 68 odstotkov jih ni zadovoljnih z delom parlamenta, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Profimedia Rusija, lokalne volitve

Po mnenju političnih analitikov bi lahko tako veliko nezadovoljstvo vplivalo tudi na rezultat Enotne Rusije na tokratnih volitvah. "Vse kaže, da interes za politiko v regijah peša, za položaje se poteguje manj kandidatov kot v preteklih volilnih ciklih," je komentiral Nabi Abdulajev iz svetovalne družbe Control Risks Group.

Na dan volitev po številnih ruskih mestih potekajo protesti zoper napovedano pokojninsko reformo. Ta naj bi pri moških odhod v pokojnino s sedanjih 60 dvignila na 65 let starosti, ženskam pa s 55 na 60.

Foto: Epa Rusija, protesti proti pokojninski reformi

Rusija Putin v nemilosti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.