Vrača se zeleni Ivo

Foto: Žurnal24 sport_jan_petkovsek_repreze
Ivo Jan, eden najboljših slovenskih napadalcev vseh časov, se vrača domov. V sezoni 2009/10 bo znova oblekel dres hokejskega kluba Tilia Olimpija. Nosil bo številko 33.
Oglej si celoten članek

Ivo Jan, eden najboljših slovenskih napadalcev vseh časov, se, kot sam pravi, vrača domov. V sezoni 2009/10 bo znova oblekel dres hokejskega kluba Tilia Olimpija. Nosil bo dres s številko 33.

Ivo Jan je bil kot član znamenite družine Janov že rojen v hokej. Potem ko se je z večnim tekmecem z Jesenic veselil svojih prvih dveh naslovov državnega prvaka, se je pred sezono 1993/94 preselil v takratni HK Olimpija Hertz in mu ostal zvest tri sezone. V tem času je Olimpiji pomagal do treh naslovov najboljšega v državi, skupaj z moštvom pa se je uvrstil tudi v finale Alpske lige v sezoni 1996/97. V slednji je tudi najboljši slovenski strelec vseh časov. V sezoni 1997/98 se je preizkusil čez lužo, v ligi ECHL je igral za Johnson Chiefs, a se je pred končnico državnega prvenstva vrnil nazaj pod Rožnik in zeleno-belim pomagal do nove zvezdice. V začetku sezone 1999/2000 je po nekaj odigranih srečanjih znova odšel v tujino. V Halo Tivoli se je znova vrnil v sezoni 2002/03, ko je na 20 odigranih srečanjih v slovenskem prvenstvu dosegel 41 točk (31 + 10) in prispeval levji delež k novi zvezdici zeleno-belih.

Po uspešni sezoni pod Rožnikom se je preselil v DEL, k moštvu iz Krefelda, od tam pa v Gradec, kjer je zadnji dve sezoni nosil dres 99ersov. Ivo Jan je z zmaji dopoldne že opravil prvi trening.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.