Vračajo se po petih letih

Foto: Žurnal24 Guantanamo je znan predvsem kot zapor, v katerem so se stražarji izživljali nad
Iz zapora v Guantanamu so ameriške oblasti izpustile tri zapornike, ki so po skoraj petih letih zapora že na poti v Veliko Britanijo.
Oglej si celoten članek

Iz zapora Guantanamo na Kubi so izpustili tri prebivalce Velike Britanije, ki so bili zaprti več kot štiri leta. Vsi trije se bodo v spremstvu zdravnika in članov protiteroristične enote z letalom vrnili v Veliko Britanijo. Britanska vlada ni želela razkriti, ali bo moške pridržala na zaslišanju ali ne. Njihov odvetnik pričakuje, da jih bodo ob prihodu v državo zaslišali in nato izpustili. Predstavnica oblasti je opozorila, da ta poteza britanske vlade ne zagotavlja, "da bodo ti moški tudi ostali v Združenem kraljestvu". Oblasti bodo zdaj spet preverile njihov status imigranta.

Jamil el-Banna, Omar Deghayes in Abdennour Sameur bodo tako lahko po skoraj petih letih spet v objemu svojih družin. El-Banna, ki ima resne zdravstvene težave zaradi neprimernega zdravljenja sladkorne bolezni, se najbolj veseli svojega prvega srečanja z najmlajšo hčerko, ki se je rodila po njegovi aretaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.