Vremenoslovci: Padali bodo temperaturni rekordi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vreme v ZDA v prihodnjih dneh bo bolj spominjalo na januar kot november.
Oglej si celoten članek

Meteorologi v ZDA opozarjajo pred vdorom polarnega zraka v ZDA, ki bo v naslednjih dneh prinesel močno ohladitev. 

Temperature naj bi bolj kot na november spominjale na januar in podirale rekorde za ta letni čas. Pred nadpovprečno mrzlimi temperaturami in zimskimi razmerami so opozorili 67 milijonov Američanov.

Nacionalni meteorološki urad je v nedeljo napovedal, da bo v torek in četrtek padlo 148 temperaturnih rekordov.

Sneženje in mraz za zdaj povzročata nevšečnosti predvsem v kopenskem in zračnem prometu, saj so samo na območju Chicaga morali odpovedati več kot tisoč poletov. 

Na mednarodnem letališču O'Hare v Chicagu je letalo zdrsnilo s pristajalne steze. Vseh 38 potnikov in trije člani posadke so že na varnem na terminalu letališča. V času incidenta je sicer rahlo snežilo, a razmere sta oteževala slaba vidljivost in veter. Samo na tem letališču so odpovedali več kot 900 poletov.

Velik kaos je tudi na cestah, kjer prihaja do zdrsov vozil. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:33 12. November 2019.

    Sneg v ameriki me tolk zanima kot sneg v avstraliji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.