Vremenska bomba zadela Škotsko

Foto: EPA neurje Škotska Foto: Profimedia neurje Škotska Foto: Profimedia neurje Škotska
Sever Velike Britanije je zajelo prvo večje neurje to zimo. Več tisoč odjemalcev je ostalo brez elektrike, zaprte so številne šole in vrtci.
Oglej si celoten članek

Neurja je ponekod na Škotskem in na Severnem Irskem že povzročilo nekaj škode in nevšečnosti v prometu. Zaradi t. i. vremenske bombe je bilo nekaj časa brez elektrike skoraj 20.000 gospodinjstev.

Od začetka neurja so zabeležili na stotine udarov strel. Prebivalce Škotske in Severne Irske pozivajo k previdnosti, saj neurje spremljajo vetrovi s hitrostjo do 130 kilometrov na uro. Največjo hitrost naj bi sunki vetra dosegli danes popoldne in zgodaj zvečer. V naslednjih dneh naj bi se slabo vreme s severa države razširilo tudi na druge predele.

Šole in vrtci na otočju zahodno od obale Škotske, delno pa tudi v Škotskem višavju, so zaprti. Številne trajektne povezave med celino in otoki so prekinjene, o odpovedi nekaterih trajektov poročajo tudi iz Irske. Škode na električnih omrežjih se bojijo tudi na Severnem Irskem.

Decembra lani so močne nevihte v Veliki Britaniji povzročile veliko škodo. Poplavljeni so bili obsežni predeli obale, več deset tisoč gospodinjstev je bilo več dni brez električne energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.