"Vrni denar za obrambo"

Foto: Žurnal24 “Denar za Drogo Kolinsko bo nakazan novembra,” zagotavljajo v Atlantic Grupi Emi
Droga Kolinska. Na Hrvaškem obtožbe na račun Emila Tedeschija, lastnika podjetja, ki je kupilo Drogo Kolinsko.
Oglej si celoten članek

Atlantic Grupa. "Hrvaški javnosti je jasno, da Emil Tedeschi in Atlantic Grupa z občino Sinj nimata nikakršnih nerešenih poslov. Za to obstaja tudi veljavna sodna dokumentacija." Tako je Gabrijela Kasapović, predstavnica za stike z javnostmi Atlantic Grupe, zavrnila namige, da naj bi Tedeschi svoj prvi milijon leta 1991 zaslužil s prisvojitvijo denarja mesta Sinj. Obtožbe je skupaj z zahtevo, naj mestu vrne denar, po pisanju hrvaške Slobodne Dalmacije marca
izrekel sinjski mestni svetnik Miro Bulj.

Denar namenjen obrambi

Napad na ugled Atlantic Grupe
Odziv. Za obtožbe na račun Tedeschija naj bi bili po besedah Kasapovićeve odgovorni “posamezniki, katerih ozadja ne poznamo”, ti pa naj bi zaradi vse večje medijske izpostavljenosti Atlantic Grupe želeli oskruniti njen ugled.

Ob izbruhu vojne na Hrvaškem so se fond, prvotno namenjen popotresni obnovi mesta Sinj, odločili nameniti za obrambne namene.

Ker se to ni zgodilo, preden je srbska stran zasedla večji del mesta, so se denar, nekaj milijonov tedanjih nemških mark, odločili porabiti za nakup strateških surovin. Za to naj bi poskrbeli podjetji Trgosirovine in Trnovača, ki sta denar prek družinskih povezav nakazali podjetju Tedeschijevih, Meteo-papirju.
Skoraj polovični lastnik družinskega podjetja je leta 1992 postal Emil Tedeschi. Po pisanju Slobodne Dalmacije se je za vračilo tega denarja z občino dogovarjal leta 1993, spor pa naj bi prišel na tožilstvo in tam tudi ostal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.