Vročinski val ubil osem ljudi

Foto: Pixell
Foto: Pixell
Na hrvaški obali v okolici Zadra v zadnjih dveh dneh osem smrtnih žrtev zaradi visokih temperatur. Vsi preminuli kronični bolniki.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji poročajo o osmih smrtnih žrtvah zaradi vročinskega vala v zadnjih dveh dneh na območju Zadra. Med žrtvami je po poročanju spletnega portala 24sata 51-letni Poljak, za čigar srce je bila usodna kombinacija vročine in dolgega potovanja. Nesrečni možakar je umrl, medtem ko je njegova družina pospravljala prtljago. Zdravniki niso mogli pomagati 75-letnemu moškemu iz BiH, ki je umrl zaradi zastoja srca na plaži v Viru blizu Zadra. Kopanje v morju je bilo usodno tudi za 56-letnega moškega iz notranjosti Hrvaške, ki je umrl v soboto popoldan na Pagu.

Po podatkih zadrske nujne zdravniške pomoči so bili vsi preminuli kronični bolniki. Zdravniki opozarjajo predvsem starejše, kronične bolnike, a tudi mlade, ki pogosto precenjujejo svoje telo, naj se izogibajo izpostavljanju sonca med 11. in 16. uro.

Med tednom ohladitve

Na Hrvaškem so danes marsikje zabeležili visoke temperature nad 35 stopinj Celzija, najvišje v Slavoniji, kjer so dosegle 38 stopinj Celzija v senci. Hrvaški državni hidrometeorološki zavod je sicer za danes za Slavonijo napovedal celo 40 stopinj Celzija. Vročina je napovedana za konec tedna, medtem ko naj bi se v prihodnjem tednu ohladilo za nekaj stopinj.

Rekordne temperature v Črni Gori

Temperature v nekaterih črnogorskih mestih so po poročanju tamkajšnjih medijev danes dosegale rekorde v zadnjih 50 letih. Najtopleje je bilo v Podgorici in Danilovgradu, kjer so okoli 15. ure izmerili 39 stopinj Celzija.

Po podatkih tamkajšnjega hidrometeorološkega zavoda so bile ob 16. uri v Nikšiču in na Cetinjah temperature 34 stopinj Celzija, v Baru 33, v Herceg Novem 35 in v Ulcinju 37 stopinj Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • max
    20:43 10. Julij 2011.

    Zadnji odstavek jasno pove <br />,da le kopirate novice z drugih medijev. Zelo naporno!!!!!!

  • 20:02 10. Julij 2011.

    Če bi bili zdravi in odporni, potem jih vročina ne bi mogla ubiti.

  • 17:46 10. Julij 2011.

    Sami so se ubili, ne pa vročinski val !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.