Vrste za nakup hrane. Moški se je zgrudil. Ni mu bilo več pomoči.

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Vrste za nakup hrane dolge tudi po 600 metrov.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo mediji v Bolgariji, pred hipermarketi se te dni vrstijo dolge vrste za nakup hrane. Ljudje bi si radi naredili čim več zalog. 

77-letni moški je med čakanjem na nakup jedilnega olja v bolgarskem mestu Burgas nenadoma umrl. V vrsti, ki je bila dolga od 500 do 600 metrov, je stal skupaj s svojim prijateljem. Ko je končno prišel do palet z oljem, se je nenadoma zgrudil. 

Kot poročajo bolgarski mediji, je nujna medicinska pomoč lahko ugotovila le smrt. 

Prebivalstvo je ogorčeno nad tem, da morajo za hrano v vrstah čakati tudi nekaj ur. "Človek je umrl v vrsti. Prišlo je do prerivanja, postalo mu je slabo. To je norost. Ljudje pravijo, da je padel, pomodrel in umrl. Vrsta je bila ogromna," je za lokalne medije povedala očividka. 

Dolge vrste se vijejo tudi pred drugimi hipermarketi v Bolgariji, nekatere trgovini v prestolnici že uvajajo omejitve na nakup olja zaradi masovnih nakupov, prav tako se zvišujejo cene. 

Unija o prehranskem izzivu

Kot je znano, o prehranskih izzivih v luči vojaškega posredovanja v Ukrajini, ki jo nekateri imenujejo tudi žitarico Evrope, je beseda tekla tudi na nedavnem vrhu Evropske unije v Versaillesu. 

Tam je bilo izpostavljeno, da je EU je s skupno kmetijsko politiko zagotovila več kot 80-odstotno evropsko prehransko samozadostnost. Premier Janez Janša je v Versaillesu poudaril, da se je tudi Slovenija v zadnjem času zelo potrudila v tej smeri, tako da mogoče ne bo desetih vrst rogljičkov na mizi, a da lačni ne bomo.

Rast cen hrane je po Janševih besedah delno posledica vojne, delno pa rasti cen energentov, ki se je dogajala že pred rusko agresijo na Ukrajino.

Ruski predsednik Vladimir Putin je sicer v četrtek opozoril, da bi lahko sankcije, ki so jih zaradi invazije na Ukrajino proti Rusiji uvedle zahodne države, povzročile močan dvig globalnih cen hrane.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 16:45 13. Marec 2022.

    Eurospin ima prazne police špagetov in makaronov, a to pomeni, da so si Italijani vzeli rezervo in čakaj na nekaj, …

  • 09:36 13. Marec 2022.

    JJ seveda ne bo lačen, ko bo igral golf na tihomosrskih otokih, običajni državljan pa ne bo imel 10 rogličkov …

  • 07:52 13. Marec 2022.

    tudi pri nas podrazitve v kratkem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.