Vsaj v nečem smo Slovenci v svetovnem vrhu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenci smo po znanju angleščine v samem svetovnem vrhu. Glede na to, da se jezika uči skoraj dve milijardi ljudi – lahko bi rekli, da kar vsak tretji zemljan – je to zelo lep uspeh.
Oglej si celoten članek

Pri organizaciji Education First že več let merijo indeks znanja angleškega jezika, v preteklih dneh so razkrili statistične podatke o kakovosti poučevanja angleščine kot tujega jezika za leto 2015.

Vrh lestvice zasedajo skandinavske države, kjer vsaj 65 odstotkov prebivalcev tekoče govori angleščino. Na visokem šestem mestu se je znašla Slovenija, kjer je takšnih prebivalcev le nekaj manj kot 65 odstotkov.

Celotno poročilo si lahko preberete tukaj.

V državah v razvoju je angleščina predvsem sinonim za razvoj, gospodarski napredek in vse večjo povezanost z ostalim svetom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:34 7. November 2015.

    Slovenci smo narod,ki smo zelo prilagodljivi, kaj se tiče jezika." potrpežljivi ". Po izobrazbi smo na enajstem mestu , na …

  • Črne ovce vedno pridejo do oblasti, manjšina slabše izobraženih vlada večini.

  • 17:14 7. November 2015.

    Razen vladarjev in parlamentarcev, ti popolnoma degradirajo povprečje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.