"Vsak dan vržemo proč več sto odmerkov cepiva"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ker se ljudje nočejo cepiti s cepivom AstraZenece, vsak dan vržejo proč na stotine odmerkov, pravi švedski zdravnik.
Oglej si celoten članek

Švedski zdravnik Johan Styrud je za televizijo SVT povedal, da v Stockholmu vsak dan v smeteh pristane več sto odmerkov cepiva proizvajalca AstraZeneca. Televizija SVT navaja, da posamezniki zavrnejo cepljenje, ko jim sporočijo, s katerim cepivom bodo cepljeni. Ker v nekaj urah, ne najdejo drugih kandidatov, ki bi se želeli cepiti z omenjenim cepivom, morajo odmerke, ki se ne porabijo v priporočenem časovnem okviru, zavreči. 

Na Švedskem se cepivo AstraZenece uporablja za starejše od 65 let. Takšno odločitev so sprejeli po pojavu redkih primerov krvnih strdkov v drugih državah.

Styrud dodaja, da so koristi cepiva večje od tveganja, zato poziva ljudi, da se cepijo, ne glede na to, za katero cepivo gre. Da je cepivo varno, poudarjata tudi Evropska agencija za zdravila (EMA) in Svetovna zdravstvena organizacija. 

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:22 1. Maj 2021.

    Le zakaj bi cepivo vrgli proč? Shranite ga in bo počakalo. Če pa ne more počakati, dajte takoj v medije …

  • 22:26 22. April 2021.

    Smo v obdobju, ko ne veš komu bi zaupal, dejstvo pa je, da ljudje zaradi enega shita dejansko umirajo! Dokazano.

  • 07:07 20. April 2021.

    Cepivo astra zenece je treba bojkotirati. Preveč ljudi je že umrlo zaradi tega zmazka.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.