Vse najboljše, Monopoly!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ena izmed najbolj priljubljenih družabnih iger Monopoly danes praznuje 77. rojstni dan.
Oglej si celoten članek

Idejo za igro je leta 1903 dobila Američanka Elizabeth Magie, ki si morda niti predstavljati ni mogla, da bo igra kasneje na svetu požela tolikšno slavo.

Igra je bila v trgovinah prvič na prodaj na današnji dan leta 1935. Za njeno komercializacijo je poskrbela družba Parker Brothers.

Glavni cilj igre Monopoly je, da s prodajami, nakupi in dajanjem v najem hotelov, letališč in znanih letoviških krajev zaslužite čim več denarja.

Tisti igralec, ki ima v blagajni največ denarja oziroma postane lastnik vseh objektov in zemljišč na igralnem polju, je na koncu tudi zmagovalec igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.