Vse večje število žrtev koronavirusa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za posledicami sarsu podobnega koronavirusa so v Savdski Arabiji umrli še trije ljudje, kar je število smrtnih žrtev tega smrtonosnega virusa v kraljestvu povečalo na 24.
Oglej si celoten članek

Po podatkih ministrstva za zdravje Savdske Arabije so vsi trije umrli trpeli za simptomi tega obolenja, ki vključuje tudi odpoved ledvic.

Sev koronavirusa imenovan Mers-CoV so prvič odkrili lani pri moškem iz Savdske Arabije. O primerih okužbe poročajo tudi iz Francije, Jordanije, Katarja, Združenih arabskih emiratov, Nemčije, Tunizije in Velike Britanije.

Po zadnjih podatkih, ki jih je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sporočila v petek, so po vsem svetu potrdili 50 okužb, smrtnih žrtev je bilo 30. Ta koronavirus spada v isto skupino virusov kot sars, akutni respiratorni sindrom, ki je pred desetimi leti ubil 800 ljudi.





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.