Vsem Britankam bo omogočen carski rez

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Veliki Britaniji bodo verjetno vsem ženskam, ki se bojijo naravnega poroda, omogočili carski rez.
Oglej si celoten članek

V Veliki Britaniji so podali predlog, da bi lahko matere, v primeru, da se bojijo naravnega rojstva, rodile s carskim rezom, kljub temu da nimajo nikakršnih drugih zdravstvenih težav.

V Veliki Britaniji lahko namreč ženske rodijo s carskim rezom, če nosijo dvojčka, imajo visok krvni tlak, sladkorno bolezen, ali pa je zarodek v napačnem položaju in je zaradi tega ogroženo njegovo življenje.

Britanski zdravniki so predlagali, da se ženskam, ki se bojijo zanositve in posledično poroda, omogoči rojstvo otroka s carskim rezom.

"Vse več žensk se danes boji naravnega poroda. Hitro se namreč širijo zgodbe o smrti matere ali otroka med porodom. Moja pacientka ima za seboj dva zelo težka poroda. Ko je zanosila tretjič, je želela splaviti, saj ji niso odobrili carskega reza," je povedal ginekolog Malcom Griffith iz bolnišnice Dunsable.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.