Vsi trije orkani v Karibih izgubljajo na moči

Foto: Epa
Foto: Epa
Orkan Jose, ki je namenjen proti otokom Antigva in Barbuda, je izgubil na moči in otoka ne bo neposredno zadel, so danes sporočili iz ameriškega nacionalnega centra za orkane (NHC).
Oglej si celoten članek

Na moči izgublja tudi orkan Katia, ki je zdaj "le" tropska nevihta. Oslabel je tudi orkan Irma, ki bi se znal do Floride ponovno okrepiti, pravijo meteorologi.

Orkani Tako je Irma dobila svoje ime

Orkan četrte stopnje Jose naj bi se danes približal Malim Antilom. Veter trenutno piha s hitrostjo do 230 kilometrov na uro, meteorologi pa pričakujejo, da bo orkan v prihajajočih dneh dodatno oslabel, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pristojne oblasti na Antigvi in Barbudi so zato razveljavile opozorilo pred orkanom, zdaj opozarjajo pred tropsko nevihto.

Opozorilo pred orkanov s strani NHC še vedno velja za francoski in nizozemski del otoka Saint Martin in otok Saint Barthelemy.

Orkan Irma Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

Degradiral v tropsko nevihto

Vzhodno mehiško obalo je danes dosegel oslabljen orkan Katia. Orkan je predvsem v zvezni državi Veracruz prinesel obilno deževje in povzročil visoke valove. Na svoji poti proti zahodu je izgubil toliko moči, da ga je NHC degradiral v tropsko nevihto.

Orkan Irma je danes na svoji poti čez Kubo izgubil na moči, vendar meteorologi opozarjajo, da se lahko orkan do Floride ponovno okrepi. Veter zdaj dosega hitrost 215 kilometrov na uro.

Na Floridi so razmere napete. Ljudje so razgrabili vse, kar je bilo na prodaj v trgovinah, pred bencinskimi črpalkami so dolge vrste, posamezniki pa v prepirih včasih obračunajo tud s strelnim orožjem. Ljudje upoštevajo ukaz o evakuaciji in avtocesti 95 ter 75 sta nabito polni proti severu.

V notranjosti Floride tudi odpirajo zavetišča za pričakovan naval beguncev, na otočju Keys in na zahodni obali juga Floride pa pričakujejo, da bo Irma povzročila med dva do štiri metra visoke valove.

Orkan Irma naj bi Florido dosegel v nedeljo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.