Vulkan bruha pepel 5.000 metrov visoko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zgodaj zjutraj po lokalnem času je začel bruhati vulkan Soputan. Pepel in dim segata do pet tisoč metrov visoko.
Oglej si celoten članek

Vulkan Soputan na indonezijskem otoku Sulawesi je začel bruhati pepel okoli 6. ure zjutraj po lokalnem času. Prebivalcev iz okolice niso evakuirali. "Vulkan je bruhal pepel in vroč dim, ampak samo na področju okoli vulkanskega kraterja," je znanstvenik Ling Kusnadi pojasnil, zakaj prebivalci niso ogroženi.

Priporočili so sicer evakuacijo ljudi v radiju okoli šest kilometrov stran od vulkana, a na tem območju prebivalcev tako ali tako ni. Najbližje naselje je namreč od vulkana oddaljeno osem kilometrov. Kot še poroča AFP, je vulkan zjutraj bruhal pepel in dim do pet tisoč metrov visoko v zrak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.