Vzlet letala se je ponesrečil

Foto: EPA
Foto: EPA
Na krovu je bilo 170 ljudi.
Oglej si celoten članek

Med ponesrečenim poskusom vzleta letala družbe American Airlines na letališču O'Hare v Chicagu je bilo v petek zvečer poškodovanih 20 potnikov, večinoma zaradi odrgnin in poškodb gležnjev, ko so zapuščali letalo boeing 767 po zasilnih drčah.

Letalo namenjeno proti Miamiju je med vzletanjem zajel ogenj na desni strani in uvodoma ni bilo jasno zakaj. Zvezna uprava za zračni promet (FAA) je sporočila, da je počila desna guma, družba American Airlines pa je sporočila, da je bilo nekaj narobe z motorjem.

Foto: EPA Nesreča letala American Airlines v Chicagu

Na krovu je bilo 161 potnikov in devet članov posadke. Letalo je bilo zažgano na desni strani in na desnem krilu. Nepoškodovane potnike je družba American Airlines kmalu spravila na druge lete proti Miamiju.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.