Wolf: Mogoče več ve Mesić

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Leskovar)
Ne poznam ne Sanaderja ne Janše, zatrjuje poslovnež Walter Wolf, ki je v Sloveniji in na Hrvaškem vpleten v afero s finskim oklepniki Patria.
Oglej si celoten članek

Walterja Wolfa v obeh državah sumijo prejemanja in dajanja podkupnin v poslih s finsko Patrio, ki je za obe državi dobavljala oklepna vozila. Hrvaške oblasti naj bi imele dokaze, da je skupaj z zastopnikom Patrie Wolfgangom Riedlom prejel pet milijonov evrov podkupnine. Wolf trdi, da je predstavnika Patrie videl samo enkrat. Meni, da bi o morebitni podkupnini znal vedeti več nekdanji hrvaški predsednik Stjepan Mesić, saj je bila odločitev o poslu z oklepniki bila v njegovih rokah, piše Jutarnji list. Wolf je zatrdil, da z afero Patria nima nič in da bo to dokazal na sodišču

Časnik navaja, da naj bi hrvaška obveščevalna služba razpolagala z dokumenti, iz katerih je razvidno, da je Patria za pridobivanje posla na Hrvaškem namenila 15 milijonov evrov, od katerih naj bi jih 5 dobila Riedl in Wolf, 10 pa Barto Jerković in Đuro Đaković. Wolf je navedbe označil za neumnost, saj meni, da bi Jerković in Đaković, ki sta dobila posel s Patrio, po tej logiki morala dati in ne prejeti podkupnino. Hrvaško obveščevalno službo je označil za staro Udbo. "Jaz sem desničar in Udbu sovražim kot hudiča,“ je dejal in dodal, da je s tem vse povedal.

V aferi Hypo naj bi deloval kot vezni človek med Ivom Sanaderjem in predstavniki banke. Sodeloval naj bi pri netransparentnih poslih banke v višini milijon evrov. Wolf navedbe zavrača kot neumnosti. Sanaderja ne pozna, prav tako pa ne vidi smisla v trditvah, da bi premier potreboval njegovo pomoč, da bi se spoznal z vodilnimi možmi banke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.