Yahooju ukradli 450 tisoč gesel

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri podjetju Yahoo so potrdili krajo 450 tisoč elektronskih naslovov in gesel svojih uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Za krajo naj bi bila odgovorna skupina hekerjev D33D Company, ki je Yahoo s tem želela pozvati k izboljšanju spletne varnosti. Yahoo že spreminja gesla prizadetih uporabnikov.

Svoje uporabnike so želeli pomiriti tudi s podatkom, da je bilo od 450 tisoč ukradenih gesel veljavnih le pet odstotkov. Yahoo je obvestil tudi druga podjetja, katerih stranke bi lahko bile prizadete s krajo.

Za zaščito bi lahko storili več

Spletne strani, kot so CNET, Ars Technica in Mashable, ki ponujajo tehnološke novice, so identificirale hekersko skupino D33D Company kot napadalca na Yahoo. Hekerska skupina naj bi povedala, da so ukradli nekodirana gesla z namenom opozoriti ameriško spletno podjetje, da izboljša spletno varnost svoje ponudbe.

Strokovnjaki za spletno varnost menijo, da bi Yahoo lahko storil več za zaščito gesel svojih uporabnikov, ameriško podjetje TrustedSec pa je za skrb vzbujajoče označilo dejstvo, da gesla niso kodirana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.