Z brošuro nad nevarne selfieje

Foto: mdv.ru
Foto: mdv.ru
Ruske oblasti skrbijo selfieji, saj je vse več mrtvih.
Oglej si celoten članek

Nekateri bi za dober posnetek naredili vse. Plezajo na vrh stolpnic, pozirajo z nabito pištolo, stojijo na drvečem vlaku … Rusi so zaradi tega zelo zaskrbljeni. Samo letos je v državi med snemanjem selfiejev umrlo že deset oseb, 100 ljudi pa je moralo zaradi poškodb v bolnišnico.

Rusko notranje ministrstvo je zato izdalo brošuro "varni selfieji", s katero želijo preprečiti nadaljnje nesreče. V brošuri so karikature, ki prikazujejo različne situacije, v katerih je mobilnik bolje pustiti v žepu, "sicer je lahko to tvoja zadnja fotografija", je razložila tiskovna predstavnica ministrstva.

Knjižica med drugim svari pred poziranjem z nabito pištolo. Maja se je v Moskvi s pištolo ranila neka 21-letnica, ki je očitno pritisnila na napačni sprožilec … Na srečo te nespametne poteze ni plačala z življenjem.

Ena od karikatur prikazuje možička na električnem drogu. "Napet selfie? Lahko se konča še bolj napeto,” svari brošura. Na takšen način je umrl 14-letnik, ki ga je med poziranjem stresla elektrika.

Tragičen je tudi dogodek, ki se je zgodil januarja. Dva moška sta pozirala z granato, ki je eksplodirala. Oba sta poškodbam podlegla.

Roofing – nov trend

V Rusiji je vse bolj popularen roofing – fotografiranje na strehah, na nebotičnikih in drogovih. Za mnoge je bil ta trend usoden. Pretekli konec tedna je z mostu padlo dekle, ki je s prijateljico sredi noči snemalo selfie.

PREBERITE ŠE: Selfieji, posneti tik pred smrtjo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.