Z denarjem proti splavu

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Italijanska regija Lombardija je odobrila plačila nosečnicam iz socialno ogroženih družin, ki se zaradi ekonomskega položaja odločijo splaviti.
Oglej si celoten članek

Oblasti v regiji Lombardija so napovedale odločnejši boj zoper splav; 5 milijonov evrov bodo namenile revnejšim družinam, v katerih se nosečnice odločijo splaviti.

V Italiji je po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravstvo letno opravljenih okrog 128 tisoč abortusov.

Ženski iz revnejše družine, ki bi se zaradi slabega ekonomskega položaja odločila splaviti, bodo 18 mesecev izplačevali 250 evrov. Skupna pomoč bo znašala 4.500 evrov, so zapisali na svoji spletni strani.

"Želimo pomagati družinam, materinstvu in nataliteti ter pri tem odstraniti čim več ovir kot jih lahko. Začeli bomo z denarno pomočjo tistim, ki se zaradi težkega položaja težko odločijo obdržati otroka,“ je pri tem povedal predsednik regije Roberto Formigone.

Oglasili so se že številni kritiki, ki menijo, da gre za kratkoročno rešitev za "problem", ki ostane tudi po 18-tih mesecih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.