Z jajci obmetavali svojega, zadeli nemškega predsednika

Foto: EPA 25 let žametne revolucije Foto: EPA 25 let žametne revolucije Foto: EPA 25 let žametne revolucije Foto: EPA 25 let žametne revolucije Foto: EPA 25 let žametne revolucije
Na proslavi so Čehi metali jajca in paradižnike v svojega predsednika, zadeli nemškega.
Oglej si celoten članek

Na proslavi ob 25-letnici žametne revolucije, ki je odnesla komunistično vlado, je več tisoč ljudi v Pragi protestiralo proti češkemu predsedniku Milošu Zemanu ter vanj metalo jajca in paradižnike, poroča BBC. Zemana so varnostniki zaščitili z dežniki, je pa zadelo nemškega predsednika Joachima Gaucka.

Protestniki so imeli tudi rdeče kartone, ki so opozarjali, da je Zeman bivši komunist, zamerijo pa mu tudi simpatije do Rusije, saj je na primer izjavil, da je konflikt v Ukrajini državljanjska vojna.

Tik pred proslavo pa je izjavil, da študentski protesti leta 1989, ki se jih je Zeman sicer udeležil, niso sprožili žametne revolucije, ampak so bili le eno izmed zborovanj. Splošno prepričanje je sicer, da so se množični prostesti, ki so odnesli zadnjo komunistično vlado, začeli potem ko je policija napadla protestnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.