Z migom pobegnil v Jordanijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Sirski vojaški pilot prebegnil v Jordanijo. Prosi za politični azil.
Oglej si celoten članek

Sirski vojaški pilot Hasan Hamada je pobegnil v Jordanijo, kjer je zaprosil za politični azil, so potrdile tamkajšnje oblasti. "Trenutno ga zaslišujemo," je dejal jordanski minister za obveščanje Samih al Majtah.

V državo je prebegnil z vojaškim letalom mig 21. "Ob 11. uri (op. a. ob 10. uri po srednjeevropskem času) je pristal na letališču King Hussein," so dejale obveščevalne službe.

Sirska državna televizija pa je poročala, da so okoli pol enajste ure izgubili stik s Hamado. Takrat je bil na usposabljanju, ki je potekalo ob jordanski meji.

Gre za prvi tovrstni pobeg iz Sirije od začetka vstaje pred 15 meseci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:46 21. Junij 2012.

    Kot Rudolf Perešin, Hrvat nekoč.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.