Za cimre imela 140 kač

Foto: EPA
Foto: EPA
Živela je z več kot sto kačami, za katere ni ustrezno skrbela. Zdaj jo čaka kazen.
Oglej si celoten članek

Pred sodnikom se je 64-letna Paulina Wallace izrekla za krivo v desetih točkah. Bremenijo jo namreč krutega ravnanja z živalmi.

Organizacijo za zaščito živali RSPCA je na dogajanje v hiši, ki jo Wallacova deli z ostarelo materjo, opozoril zaskrbljeni občan. Osebje organizacije se je na klic odzvalo in ob obisku naletelo na neverjetnih 140 plazilcev.

Kače tudi v zamrzovalniku

Kače so našli v spalnici, dnevnem prostoru in garaži. Wallacova jih je imela v plastičnih posodah in steklenih kozarcih, ki so bili naloženi eden vrh drugega od tal do stropa. Posebno presenečenje jih je čakalo v zamrzovalniku. V njem so namreč našli dvajset mrtvih kač in mačka.

Na vprašanje, koliko živali ima, Wallacova ni znala odgovoriti. Pred sodiščem je priznala, da živalim ni nudila primernega okolja in da jih ni uspela primerno zaščititi. Izrekla se je tudi za krivo v primeru zanemarjanja in ne zagotavljanja veterinarske oskrbe psu pasme border collie.

Njen zagovornik je sodišču dejal, da ima njegova stranka zdravstvene težave in da je na 18-mesečni čakalni listi za obisk pri specialistu. Poleg tega naj bi imela težave s sorodniki. Kazen ji bodo izrekli januarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.