Za eksperiment strmoglavili boeing 727

Ustvarjalci iz televizijskih postaj Discovery Channel in Channel 4 v Veliki Britaniji in Pro Sieben iz Nemčije so v imenu znanosti strmoglavili letalo boeing 727. Ugotoviti želijo, kako povečati možnost preživetja potnikov ob morebitnem strmoglavljenju letala.
Oglej si celoten članek

V letalu so bile lutke, ki so predstavljale potnike, celotno strmoglavljenje pa so snemale številne kamere – tako znotraj kot zunaj letala. Slednjega je sicer do strmoglavljenja upravljal pilot, ki je nekaj minut pred padcem letala na puščavska tla skočil iz letala, so v sporočilu za javnost sporočili iz Discovery Channela.

Glavni cilj eksperimenta je poiskati rešitve, ki bi potnikom povečale možnost preživetja ob morebitnem strmoglavljenju letala. Posnetek padca letala si lahko ogledate v priloženem posnetku, oddajo o tem pa bodo še v tem letu predvajali na Discovery Channelu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:18 3. Maj 2012.

    A niste mogoče kakih 20 let za časom s tem člankom?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.