Za Hitlerja vlada izjemno zanimanje

Foto: Žurnal24 Doslej je razstavo videlo okrog 170 tisoč obiskovalcev. (Foto: Reuters)
Razstava Hitler in Nemci v Nemškem zgodovinskem muzeju v Berlinu je zaradi velikega zanimanja obiskovalcev podaljšana.
Oglej si celoten članek

Razstavo naj bi sicer zaprli 6. februarja, a so jo zaradi velikega zanimanja podaljšali za 21 dni, je povedal predstavnik za stike z javnostmi Rudolf Trabold.

Razstava, ki želi predvsem pojasniti veliko priljubljenost diktatorja in Tretjega rajha, je sicer odprta že od oktobra. Na njej je mogoče videti propagandne posterje, Hitlerjeva poprsja, otroške igre in božične okraske v obliki svastike, ki kažejo na navzočnost nacistične simbolike v vseh vidikih vsakdanjega življenja.

Nasproti njim so predstavljeni predmeti, ki pričajo še o drugi realnosti v času Tretjega rajha – o usodi judov, političnih oporečnikov ali duševno bolnih, za katere tam ni bilo mesta.

Komentatorji pravijo, da takšna razstava pred desetimi leti v Nemčiji ne bi bila mogoča ter da odraža spremenjen odnos Nemcev do Hitlerja v zadnjem času.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.