Za kadilce ni prostora

Foto: Žurnal24 (Foto: iStock)
Na Hrvaškem velja prepoved kajenja v vseh zaprtih javnih prostorih. Kadilo se bo lahko le v tistih lokalih, kjer bo poskrbljeno za ustrezno prezračevanje.
Oglej si celoten članek

Lastniki lokalov in restavracij, katerih površina je 50 ali več kvadratnih metrov, lahko petino prostora namenijo kadilcem.

To pa lahko storijo le, če ga popolnoma ločijo od drugih prostorov in poskrbijo za ustrezno prezračevanje. Poleg tega pa morajo s spremembo prostorov prepričati tudi zdravstveno inšpekcijo.

Malo zanimanja za prezračevanje
Med gostinci sicer ni večjega zanimanja za preoblikovanje svojih prostorov, saj se je za takšno možnost od 16 tisoč gostincev odločilo le 156.

Razlog za to gre lahko iskati v visokih stroških namestitve prezračevalnih naprav (med 3.400 in 7.600 evrov) in letnih vrtovih.

Visoke kazni
Če boste obiskali Hrvaško, torej bodite pozorni, da vas pri kajenju ne zalotijo inšpektorji. Kazen za kadilca je namreč 135 evrov, med 68 evrov in 135 evrov bo kaznovan natakar, ker gosta ni opozoril na prepoved kajenja.

Lastniki lokala pa bodo morali za neupoštevanje zakona o prepovedi kajenja plačati med 4.100 in 20.400 evrov kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.