Za odpustke je računal 20 evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lažni duhovnik iz Livna v Bosni in Hercegovini je odpuščal grehe katoliškim vernikom po Trstu. Za odpustek so morali plačati 20 evrov. Ujela ga je policija.
Oglej si celoten članek

32-letni moški iz Bosne in Hercegovine se je znašel po svoje; pred meseci je oblečen v duhovnika molil in opravljal spovedi na železniških postajah in ostalih javnih mestih. Vernikom je za svojo “storitev” zaračunal 20 evrov.

Prepričljivost mu je dajala obleka in tudi njegov nastop; sumljivo se je zdelo le to, da je vernikom odpustke odkrito zaračunal. Policija je pri preverjanju ugotovila, da nima opravljenih niti osnovnih verskih zakramentov, vodila ga je le velika volja in odločenost, da vernikom pobere denar.

Lažnega duhovnika so, ko je ta v kapelici na železniški postaji opravljal enega svojih obredov, policiji naznanili mimoidoči, ki niso nasedli prevari.

Tožilstvo je za državljana Bosne in Hercegovine zahtevalo pol leta zapora in 300 evrov kazni, no italijansko sodišče je vendarle pokazalo večjo mero razumevanja; obsodili so ga na tri mesece za zapahi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • To ni noben katolik ampak imitator, ki bi naredil vse za denar. Seveda če bi prebral kaj več naslov bi …

  • 10:37 17. Maj 2015.

    NIČ NOVEGA, TO SO TUPASTI KATOLIKI

  • 17:07 16. Maj 2015.

    Še vedno je bil veliko cenejši kot slovenska RKC. Napram njej je bil pravi poštenjak !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.