Za smrt kriva krogla izpred 33 let

Foto: Profimedia James Brady Foto: Profimedia James Brady Foto: Profimedia James Brady Foto: Profimedia James Brady Foto: Profimedia James Brady Foto: Profimedia James Brady
Sodni izvedenec je v petek odločil, da gre pri smrti tiskovnega predstavnika nekdanjega predsednika ZDA Ronalda Reagana za umor.
Oglej si celoten članek

James Brady je v starosti 73 let umrl v ponedeljek, njegovo smrt pa je po oceni pristojnih strokovnjakov povzročila krogla izpred 33 let, je sporočila policija v Washingtonu.

Leta 1981 je Bradyja - dolgoletnega vidnega republikanca in tesnega sodelavca več ameriških predsednikov - zadela krogla, ki je bila sicer namenjena Reaganu. V poskusu atentata so bile takrat ranjene še tri osebe, tudi sam predsednik.

Nanje je streljal John Hinckley. Neuspešni atentator se je na sodišču zagovarjal, da je neprišteven in zato nedolžen, nakar je pristal v psihiatrični bolnišnici. Danes 59-letni Hinckley sme v zadnjih letih brez nadzora zapuščati bolnišnico in obiskovati svojo mamo v Virginiji.

Krogla je Bradyja zadela v glavo. Zaradi hude možganske poškodbe je ostal paraliziran in obsojen na invalidski voziček. Kasneje je ustanovil kampanjo za boj proti strelnemu orožju, ki skuša spremeniti na tem področju zelo liberalno ameriško zakonodajo.

Potem ko je Brady v ponedeljek v starosti 73 let umrl, so naredili obdukcijo in ugotovili, da je smrt posledica stare rane, zato jo bodo zdaj pod drobnogled vzeli policisti v Washingtonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.