Za smrt krivi strupena pena in poceni pirotehnika?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Število žrtev tragedije v Braziliji je naraslo na 235. 116 ljudi naj bi bilo še vedno v bolnišnici, od tega pa jih je kar 75 huje poškodovanih, je dejal minister za zdravje.
Oglej si celoten članek

Svojci so trupla že identificirali. Policija je že prijela štiri osebe, dva zaposlena v diskoteki in dva člana glasbene skupine Gurizada Fandangueira, ki je tistega usodnega večera nastopila v klubu Kiss.

Po prvih podatkih naj bi bili za tragedijo krivi prav člani skupine. Kot smo pisali, je imel pevec skupine v rokah eno izmed pirotehničnih naprav, iz katere so švigale iskre. Ko je dvignil roke, so iskre zajele izolirno peno na stropu in zanetile požar. Pri gorenju pene naj bi se sproščal toksičen plin, ki je povzročil zastrupitev obiskovalcev. Skupina naj bi uporabila pirotehnične izdelke, kljub temu da so bili v klubu prepovedani, piše spletni Eldiariony.com.

Marcelo Arigony glavni preiskovalec v mestu Santa Maria je dejal, da je šlo za poceni pirotehniko, ki je bila namenjena le zunanji uporabi. 

Po besedah policista, ki je v diskoteki izgubil bratranca, pa je bila pirotehnika del šova glasbene skupine. "Fantje so na odru nosili celo rokavice, da si ne bi opekli rok," je povedal za BBC in dodal, da je skupina kupila zunanjo pirotehniko po ceni enega dolarja, ne pa notranje po ceni 35 dolarjev za kos.

Naj vas spomnimo

Tragedija se je zgodila prejšnji konec tedna v klubu Kiss. Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev je izbruhnil požar. Ogenj in dim sta povzročila paniko med približno 2.000 obiskovalci kluba. Velika večina žrtev je umrla zaradi vdihavanja strupenega dima.

Je pa požar sprožil vsesplošno skrb glede brazilskega gostovanja svetovnega prvenstva v nogometu, ki se bo prihodnje leto odvijalo v 12 različnih mestih, leta 2016 pa so v Riu de Janeiru predvidene še olimpijske igre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.