Za socialno ogrožene zastonj elektrika in plin

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Srbsko ministrstvo za energetiko je v torek predlagalo, da bi socialno ogroženi mesečno brezplačno dobili 120 kilovatov elektrike, in to vse leto, v sezoni ogrevanja pa še 90 kubičnih metrov plina na mesec.
Oglej si celoten članek

Sredstva za to bi zagotovili v proračunu, in sicer iz tistega dela, iz katerega zagotavljajo tudi druga nadomestila za uporabnike različnih vrst socialne pomoči, poroča srbska tiskovna agencija Beta.

Zlorabe preprečili z neposrednim znižanjem računov ali prek strogo namenskih garantnih pisem, ki jih ne bi bilo mogoče prodajati ali menjati.

Gre sicer šele za predlog, ki so ga poslali v nadaljnjo obravnavo drugim ministrstvom in agenciji za energetiko, nato pa bo o njem odločala vlada.

Povprečno gospodinjstvo v Srbiji porabi 500 kilovatnih ur elektrike na mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.