Za sto let prepovedali parade ponosa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vrhovno sodišče v Moskvi za prihodnjih sto let prepovedalo organizacijo parade ponosa. Razlog: varnost.
Oglej si celoten članek

Kot je danes sporočil predsednik ruskega Združenja istospolnih Nikolaj Aleksejev, je sodišče odredilo, da parade ponose ne smejo pripraviti vse do leta 2112.

Aleksejev, ki je pred letom dni vložil prošnjo za organizacijo parade ponosa v prihodnjih sto letih, je napovedal, da se bo pritožil na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu. V Moskvi doslej niso dovolili še nobene parade ponosa. Borci za državljanske pravice so odločitev sodišča že kritizirali.

Policistov trikrat več kot udeležencev

Medtem pa se v Splitu pospešeno pripravljajo na sobotno parado ponosa, ki je očitno označena kot dogodek z visoko stopnjo tveganja. Pričakujejo okoli 300 udeležencev parade, ki jih bo varovalo okoli 900 policistov. Razmere bodo nadzorovali tudi s helikopterjem. Svoje redarje pa so najeli tudi organizatorji parade.

Trasa, po kateri se bodo podali, bo ograjena. Svoj protest pa naj bi organizirali tudi nasprotniki parade ponosa, vendar javnega zbiranja še niso prijavili, zato še ni znano, ali bodo dobili dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:01 16. Junij 2012.

    Bravo Rusi!! Kuj za sto let :)))) Mislim da se Rusi požvižgajo na evropsko sodišče :)) Čist prav jim dam...ne …

  • VSK
    16:05 8. Junij 2012.

    BRAVO !!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.