Za stojišče "le" šest evrov

Foto: Žurnal24 Španska policija je morala iz letala, ki se je v soboto pripravljalo na vzlet s
Potniki nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair bodo lahko v prihodnje leteli za slabih šest evrov. Ugodno, vendar upoštevajte dejstvo, da boste morali med poletom stati.
Oglej si celoten članek

Šef Ryanaira Michael O'Leary bo poleg zaračunavanja stojišča danes izdal tudi uradni predlog zaračunavanja stranišč na letih. Pred kratkim smo namreč poročali, da naj bi potnike opravljanje velike ali male potrebe med letom stalo en evro oziroma en funt.

Velja omeniti, da je šef irskega letalskega prevoznika pred slabim letom dni zatrjeval, da bodo stojišča na letalu brezplačna. Očitno se je ugriznil v jezik. Iz letalske družbe so tako sporočili, da bodo v zadku letala svojih 250 letal namestili tako imenovane navpične stole.

Navpični stoli
"Iz letal bomo odstranili zadnjih deset vrst sedežev, tako da bi bilo na letalu po novem 15 vrst sedišč, deset vrst pa bo namenjenih stojiščem,"
zatrjuje O'Leary. Tiskovni predstavnik letalske družbe navaja, da se s z Boeingom že dogovarjajo o namestitvi navpičnih stolov, ki bi potnikom omogočali, da bi se med letom pripeli. Omenjena "ugodnost" bi potnike olajšala za okoli šest evrov. Varnostni testi naj bi se začeli izvajati na začetku naslednjega leta.

Najprej skozi varnostno sito
Na predloge pa se je že odzvala uprava za civilno letalstvo. "Načrti bodo soočeni s strogimi varnostnimi zahtevami," je dejal njihov predstavnik.

"Letalska zakonodaja namreč narekuje, da morajo biti potniki med vzletom in pristankom pripeti z varnostnim pasom, kar pomeni, da bi morali sedeti na sedežu. Ni mi jasno, kako bo gospod O'Leary zaobšel to pravilo. Poleg tega morajo biti potniki pripeti tudi ob turbulencah,"
dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.