Za terorista smrtna kazen s streljanjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Belorusko tožilstvo za terorista, ki sta priznala izvedbo aprilskega napada na podzemni železnici, zahteva smrtno kazen s streljanjem.
Oglej si celoten članek

Belorusko tožilstvo je za teroristična napadalca, ki sta aprila izvedla napad na podzemni železnici v beloruski prestolnici Minsk, zahtevalo smrtno kazen s streljanjem. V aprilskem napadu je umrlo 15 ljudi, 300 je bilo ranjenih. Sodni proces, ki se je začel septembra, je sicer za mnoge vprašljiv in poln nasprotij, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obtožnica temelji na priznanju obeh 25-letnikov, Dmitrija Konovalova in Vladislava Kovaljeva, a doslej niso predložili še nobenega konkretnega dokaza proti njima.

Belorusko pravosodje je sicer pogosto tarča kritik zaradi primerov mučenja, samovolje uradnikov, ponarejanja dokazov in zlorabe prava. Hkrati je Belorusija edina evropska država, v kateri mednarodnim kritikam navkljub še vedno izvajajo smrtno kazen.

Konovalov je obtožen, da je izvedel aprilski napad in podtaknil eksploziv, Kovaljev pa je obtožen sodelovanja pri tem kaznivem dejanju. Oba so obtožili tudi odgovornosti za bombni napad na dan samostojnosti v Minsku leta 2008 in še nekaterih napadov v mestu Vitebsk leta 2005. V teh napadih je bilo ranjenih več sto ljudi, niso pa zahtevali smrtnih žrtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.