Za višjo starost prostitutk

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Nizozemska vlada namerava dvigniti predpisano minimalno starost za prostitutke, in sicer z 18 na 21 let.
Oglej si celoten članek

Nizozemski pravosodni minister Ernst Hirsch Ballin je takšen predlog poslal parlamentu, in sicer v paketu s predlaganimi zakonskimi spremembami glede regulacije prostitucije.

"Osebe, stare 21 let, so sposobnejše presoditi o tem, ali si res želijo denar služiti s prostitucijo, poleg tega pa so sposobnejše komunikacije s klienti," je med drugim zapisal minister.

Sindikat: prostitutke bodo odhajale v nelegalne bordele
Po objavi namere se je že oglasil sindikat prostitutk, ki opozarja, da bi ukrep prisilil mlajše prostitutke, da bi odhajale v nelegalne bordele. Ministrstvo odgovarja, da bi to preprečili s strožjo kontrolo in kaznovanjem tako prostitutk na eni strani kot klientov na drugi.

Po zdaj veljavnem zakonu lahko kliente, ki imajo odnose s prostitutkami, mlajšimi od 18 let, doleti kazen v višini 7.600 evrov ali šestmesečna zaporna kazen.

Prostitucija je na Nizozemskem legalizirana od leta 2000. Oblasti so v preteklih letih sicer poostrile ukrepe, s katerimi bi lahko zajezile organizirani kriminal v središču glavnega mesta. Amsterdam je leta 2008 napovedal, da si v znani rdeči četrti želi razpoloviti število javnih hiš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.