Za zajtrk 50-metrska pletenica in 5000 jajc

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL Velika noč v Šibeniku Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL Velika noč v Šibeniku Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL Velika noč v Šibeniku Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL Velika noč v Šibeniku Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL Velika noč v Šibeniku
V Šibeniku so bili zelo radodarni. Gostom so razdelili 50-metrsko pletenico in frtaljo iz 5000 jajc, 50 kilogramov špargljev, 50 kilogramov pancete in ravno toliko čebule.
Oglej si celoten članek

V Šibeniku, Vodicah in okoliških krajih že tradicionalno pripravljajo velikonočni zajtrk, s katerim brezplačno nahranijo domačine in obiskovalce.

Letos so se prav posebej izkazali v Šibeniku, kjer so za goste pripravili 50-metrsko pletenico, težko pol tone. Šesto pekov je vso noč pripravljajo pletenico, za katero so porabili 300 kilogramov moke, tri tisoč jajc in kup margarine, sladkorja, ruma in pomaranč...

Prav tako so v Šibeniku pripravili frtaljo s šparglji. V njej je bilo 5000 jajc, 50 kilogramov špargljev, 50 kilogramov pancete, 50 kilogramov čebule ter kup soli in popra.

Tudi v Vodicah niso bili skromni, čeprav so jih v Šibeniku po obilnosti zajtrka letos prvič prehiteli. Vodičani so gostom ponudili 25-metrsko pletenico, narejeno iz 300 jajc, 50 kilogramov moke in skoraj desetih kilogramov kvasa in soli, poročajo hrvaški mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.