Zabava za pet milijonov evrov

Ukrajinski milijarder Viktor Pinčuk je za svoj 50. rojstni dan organiziral zabavo, vredno pet milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Viktor Pinčuk je zabavo pripravil v znanem francoskem smučarskem centru Courchevel. Tja je pripeljal znano kanadsko cirkuško skupino Cirque du Soleil, ki je zabavala povabljene goste.

Del nastopa Cirque du Soleil (Foto: Reuters)

Zabav, na katerih denar skorajda dobesedno razmetavajo naokrog, so v Courchevelu že vajeni, a mnogi menijo, da je Pinčuk presegel vse meje dobrega okusa. Njegove zabave se je udeležilo prek 300 gostov, ki so prileteli z vseh koncev sveta. Najel je 2.000 kvadratnih metrov (plačal je običajno ceno, tj. 12 evrov za kvadratni meter dnevno). Na rojstni dan so bili povabljeni številni slavni, med drugim Elton John, Bill Clinton, Christina Aguilera, Paul McCartney,...

Pinčuk sicer spada med največje svetovne zbiratelje sodobne umetnosti, je drugi najbogatejši ukrajinski poslovnež, njegovo premoženje pa je ocenjeno na več kot milijardo evrov. V lasti ima pet televizijskih postaj, tri časopise ter eno največjih ukrajinskih železarskih podjetij. Poleg tega je bil dva mandata poslanec v parlamentu.

Organizacija zabav pod njegovim okriljem je vedno na najvišjem nivoju.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.