Začel se je vrh držav članic Apeca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ob strogih varnostnih ukrepih se je v pristaniškem mestu Vladivostok na vzhodu Rusije začel vrh držav članic Azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja (Apec). Za varnost skrbi okoli deset tisoč policistov in vojakov.
Oglej si celoten članek

Podpredsednik ruske vlade Igor Šuvalov je ob tem dodal, da bi lahko Apec najpozneje v desetih letih postal najpomembnejši trgovski partner Rusije in na tem mestu izpodrinil Evropsko unijo, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Poudaril je še, da bodo za to potrebna velika prizadevanja.

Gostitelj srečanja, ruski predsednik Vladimir Putin, na dvodnevnem vrhu pričakuje 20 predsednikov držav in vlad članic Apeca, med njimi kitajskega predsednika Hu Jinataa in ameriško državno sekretarko Hillary Clinton.

Osrednje teme pogovorov bodo liberalizacija trgovine, energetska politika in razmere v Siriji. Slednje naj bi bile tudi tema pogovorov na štiri oči med Putinom in Clintonovo.

Hkrati je ruski predsednik pozval vse udeležence Apeca, naj dvostranskih odprtih vprašanj ne izrabijo za konfrontacije na vrhu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.