Začeli s preiskavo ruskega vohunjenja

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški senat je začel preiskavo ruskega vohunjenja, saj so po mnenju sanatorjev poročila o vmešavanju Moskve v predsedniške volitve in možne povezave z ameriškimi političnimi strankami zelo zaskrbljujoča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Med preiskavo, ki jo podpirajo tako republikanci kot demokrati v senatnem odboru za obveščevalne zadeve, nameravajo zaslišati člane administracije odhajajočega ameriškega predsednika Baracka Obame in prihajajoče Trumpove administracije. Če bo potrebno, jih bodo na zaslišanje pozvali s sodnim pozivom.

Ameriške obveščevalne agencije domnevajo, da je vmešavanje v ameriške predsedniške volitve v prid Trumpu ukazal ruski predsednik Vladimir Putin.

Preiskava bo pod drobnogled vzela ocene obveščevalcev in druge informacije o povezavi med Rusijo in posamezniki, ki so bili udeleženi v političnih kampanjah. Večino dela bo potekalo za zaprtimi vrati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:12 16. Januar 2017.

    Hvala siles, lp zate. Vidim, da je pri nas v Sloveniji še vedno veliko anti-Rusov in rusofobičnih ljudi. Putin did …

  • 18:04 15. Januar 2017.

    Američani se še vedno ne zavedajo, da je njihov resnični šef države Putin! Mogoče jim bo kapnilo, ko bo rubelj …

  • 09:43 15. Januar 2017.

    četudi so ga rusi, še vedno boljša opcija kot clinton in nadaljevanje agonije

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.