Zadnje slovo od umrlih rudarjev

Foto: EPA
Foto: EPA
Več tisoč ljudi se je danes poslovilo od rudarjev, ki so konec prejšnjega tedna umrli v rudniku v Zenici.
Oglej si celoten članek

Z vseh koncev Bosne in Hercegovine so se danes v Zenico zgrnili ljudje, da bi se poslovili od rudarjev, ki so minuli četrtek umrli v rudniški nesreči. Bosanske oblasti so razglasile dan žalovanja. 

Reševalci so v noči z nedelje na ponedeljek iz rudnika Raspotočje v Zenici dvignili še zadnjega rudarja, ki je umrl v četrtkovi nesreči.

V akciji, ki je stekla takoj po tem, ko je odjeknila novica o nesreči in je trajala več kot 78 ur, so rešili 29 ranjenih rudarjev, pet jih je v rudniku umrlo. Lažje se je pri reševanju poškodovalo tudi nekaj reševlacev.

Štirje so se zadušili, enega je zasulo kamenje 

Po navedbah kolegov so štirje rudarji umrl zaradi zastrupitve z metanom, enega je zasulo kamenje. Rudniški jašek se je zrušil zaradi potresa z magnitudo 3,5. Po potresu je v rudniku odjeknila še eksplozija, dva rudniška rova pa sta se zrušila. V rudniku je ujetih ostalo 34 rudarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.