Zagorel begunski center v Nemčiji

Foto: EPA
Foto: EPA
V begunskem centru v Düsseldorfu na zahodu Nemčije je izbruhnil silovit požar.
Oglej si celoten članek

Okoli 130 moških, ki so bili nastanjeni v hali v bližini düsseldorfskega sejmišča, so evakuirali, so sporočile mestne oblasti. 21 beguncev se je pri tem zastrupilo z dimom.

V hali so bili nastanjeni izključno moški, ki so v Nemčijo prispeli sami. Gre večinoma za begunce iz Sirije, Iraka in Afganistana.

Nekatere je požar presenetil med spanjem

Nekatere od moških je požar presenetil med spanjem, a so jih uspelo pravočasno premestiti na varno. Ko so na prizorišče prišli gasilci, so ognjeni zublji že zajeli celotno 5000 kvadratnih metrov veliko nekdanjo halo sejmišča, ki so jo preuredili v begunski center. Vzrok požara za zdaj še ni znan.

Po podatkih mestnih oblasti je bilo v centru nameščenih skupno 282 moških, od tega jih je bilo v času požara v poslopju okoli 130. Do večera naj bi našli nova zatočišča za begunce.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:46 7. Junij 2016.

    In ven so jih spustili, ti Nemci res niso normalni.

  • 20:48 7. Junij 2016.

    "Vsakega gosta ima enkrat dosta."Motiv leži na dlani....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.