Zagorelo na jedrski podmornici

Foto: Ameriška mornarica / Wikipedia
Foto: Ameriška mornarica / Wikipedia
V požaru na ameriški jedrski podmornici, ki je bila v suhem doku v zvezni državi Maine, je bilo poškodovanih najmanj sedem oseb, med njimi pet gasilcev, jedrski reaktor pa ni bil ogrožen.
Oglej si celoten članek

Požar je izbruhnil v sprednjem delu podmornice, kjer so prostori za posadko, poveljniška in nadzorna soba. Na podmornici v času nesreče ni bilo orožja, jedrski reaktor pa je po navedbah ameriške mornarice ostal na varnem. Trije gasilci ladjedelnice, dva civilna gasilca in dva člana posadke so utrpeli lažje poškodbe, prav tako zaradi požara ni bilo ogroženo okoliško prebivalstvo, so poudarili.

Vzrok požara ni znan

Zakaj je izbruhnil požar, ameriška vojska ni sporočila, so pa povedali, da poškodovani niso potrebovali bolnišničnega zdravljenja.

Podmornica Miami je že od marca zaradi vzdrževalnih del in posodabljanja v suhem doku v ladjedelnici v kraju Kitterly na severovzhodu zvezne države Maine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.