Zahtevajo Ben Alija

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Tunizija od Savdske Arabije zahteva izročitev nekdanjega predsednika Zine al-Abidine Ben Alija.
Oglej si celoten članek

Tunizija je vložila zahtevo po izročitvi, saj želi nekdanjemu predsedniku soditi zaradi "povzročitve in napeljevanja k umor in sejanju razkola med državljani,“ je zapisalo zunanje ministrstvo. V protestih, zaradi katerih je Ben Ali zapustil državo, je umrlo več kot 100 ljudi. Združeni narodi poročajo, da je veliko ljudi padlo pod streli Ben Alijevih varnostnih sil.

Tunizija je že pred tem zaprosila Interpol za pomoč pri iskanju Ben Alija in članov njegove družine. Ben Ali je že pred odhodom iz države imel zdravstvene težave. V Savdski Arabiji, kamor se je zatekel, naj bi se mu stanje poslabšalo, zaradi česar naj bi bil v komi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.